Начин на приготвяне
В топло прясно мляко се разбърква маята с една лъжица захар. Оставя се маята да втаса. Сипва се в брашното. Разбиват се яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.
Сипват се в брашното, прибавя се олиото, киселото мляко, ванилия, кора от портокал. Замесва се меко еластично тесто и се оставя да втаса 30 минути.
Разточва се на правоъгълник, намазва се с течен шоколад. Навива се на руло, а двата края се свързват на венец. Поставя се в намазана кексова форма.
С нож се нарязва на парчета по 3 см. След 10 минути намазваме с разбит жълтък и се поръсва кристална захар. Пекат се в загрята фурна 170 градуса около 40 минути.
Поднасяме охладен.
Коментари