Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак венец с течен шоколад

Козунак венец с течен шоколад

Козунак венец с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
02/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Кой е казал, че козунаци се приготвят и хапват само по Великден? Да знаете, че не е бил прав, ама никак"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр. без един жълтък
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 800 г
  • течен шоколад - 100 г
  • ванилия
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се разбърква маята с една лъжица захар. Оставя се маята да втаса. Сипва се в брашното. Разбиват се яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.

Сипват се в брашното, прибавя се олиото, киселото мляко, ванилия, кора от портокал. Замесва се меко еластично тесто и се оставя да втаса 30 минути.

Разточва се на правоъгълник, намазва се с течен шоколад. Навива се на руло, а двата края се свързват на венец. Поставя се в намазана кексова форма.

С нож се нарязва на парчета по 3 см. След 10 минути намазваме с разбит жълтък и се поръсва кристална захар. Пекат се в загрята фурна 170 градуса около 40 минути.

Поднасяме охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да добавя ,че плънката може да е от мармалад или сладко по избор
03.05.2016 07:18