Начин на приготвяне
Сложете вода на котлона. Щом заври, добавете 1 с.л. олио и сварете пастата до готовност.
В по-дълбок тиган загрейте олио и запържете каймата. Трябва да побелее. Раздробете я на трохи с помощта на дървена лъжица.
Добавете към нея нарязаните чесън и лук, после моркова и тиквичките, също нарязани на дребно. Щом зеленчуците омекнат, прибавете и доматите - обелени и нарязани на кубчета.
Овкусете с кафявата захар. Щом и доматите заврат, сложете останалите подправки. Разбъркайте сместа за спагетите с кайма, намалете огъня и оставете за още 10 мин. сосът да къкри.
Спагетите с пилешка кайма и зеленчуци се сервират в чиния - прави се гнездо от пастата, а по средата се сипва от плънката и от ароматния сос за пастата.
Бон апети!