Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода, добавяме 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.
Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят, и ги изцеждаме.
Пресния лук и чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олио и запържваме за 2-3 минути.
Към тях добавяме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато тя стане на трохи.
Добавяме нарязаните на много ситни кубчета моркови и почистените от семето и нарязани на дребно зелена и червена чушка.
Най-накрая прибавяме обелените и настъргани на ренде домати или доматен сок.
Готвим още десетина минути, като периодично разбъркваме соса, след това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол на вкус, черен пипер, малко риган, накълцания пресен босилек, сушените зеленчуци (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка), нарязаните на малки кубчета кисели краставички и оставяме соса да къкри, докато се сгъсти.
Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса.
Украсяваме с розичка от морков и кисела краставичка.
Спагетите с кайма и зеленчуци са много вкусни!
Коментари