Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Средиземноморска салата с миди, маслини и киноа

Средиземноморска салата с миди, маслини и киноа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Средиземноморска салата с миди, маслини и киноа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4
"Бърза, лесна и вкусна средиземноморска салата с куп любими продукти, които трепетно очакваме да опитаме"

Необходими Продукти

  • киноа - 160 грама
  • домати - 2 средни
  • миди - 170 - 200 грама от консерва
  • маслини - 20 бр. зелени, обезкостени, пълнени с аншоа
  • лук - 2 - 3 стръка пресен, само бялата част
  • магданоз - 2 стръка, листата
  • зехтин - около 10 с.л. или на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киноата както е указано на пакета. Отцедете и я напръскайте със зехтин, разбъркайте старателно, за да не слепнат зърната. Оставете да се охлади.

Наситнете лука и доматите, маслините нарежете на кръгчета. Прибавете ги към киноата.

Накълцайте магданоза и го разбъркайте със сол, лимонов сок, зехтина и черен пипер.

Овкусете салатата с този ароматен дресинг, като може да добавите още зехтин или лимонов сок, за да пасне на вкуса ви.

Отцедете мидите от маринатата на консервата и разпределете върху всяка порция салата.

Най-добре е да ги сложите отгоре, а не да смесвате, защото мидите са крехки и ще се накъсат.

Ако пък ползвате пресни миди, тогава вече може да си сварите на пара и да ги разбъркате със салатата.

Средиземноморската салата с миди, маслини и киноа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: