Начин на приготвяне
Сварете киноата както е указано на пакета. Отцедете и я напръскайте със зехтин, разбъркайте старателно, за да не слепнат зърната. Оставете да се охлади.
Наситнете лука и доматите, маслините нарежете на кръгчета. Прибавете ги към киноата.
Накълцайте магданоза и го разбъркайте със сол, лимонов сок, зехтина и черен пипер.
Овкусете салатата с този ароматен дресинг, като може да добавите още зехтин или лимонов сок, за да пасне на вкуса ви.
Отцедете мидите от маринатата на консервата и разпределете върху всяка порция салата.
Най-добре е да ги сложите отгоре, а не да смесвате, защото мидите са крехки и ще се накъсат.
Ако пък ползвате пресни миди, тогава вече може да си сварите на пара и да ги разбъркате със салатата.
Средиземноморската салата с миди, маслини и киноа е готова.