Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с ябълки

Печени пилешки бутчета с ябълки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Печени пилешки бутчета с ябълки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 - 5 бр.
  • за маринатата:
  • черен пипер - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • канела - на върха на ножа
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • ябълки - 4 - 5 бр. по - дребни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешките бутчета. Отцедете.

В купичка пригответе маринатата за месото. Смесете черния пипер, солта, канелата, горчицата, соевия сос и бялото вино.

Разбъркайте много добре съставките, за да се получи хомогенна смес.

Намажете бутчетата обилно и ги сложете в тавичка за печене. По възможност оставете ги на хладно за час-два да се маринова месото.

Сложете в тавичката една чаша вода (не трябва бутчетата да са напълно залети) и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете ги в студена фурна и стартирайте печене за един час на (275 градуса) максимална температура, след което намалете на 150 градуса за още час.

Отстранете фолиото и отново увеличете градусите за 10 минути да се позачервят бутчетата.

Изключете и оставете крехките печени бутчета още половин час на изключена фурна.

Сервирайте печените пилешки бутчета с ябълки и гарнитура по желание.

Това може да е един семпъл вариант на основно ястие на Коледна вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#268223
Потребител#268223
Къде са ябълките в рецептата? Освен в заглавието :)
29.12.2020 12:40