Печена тиква с орехи и портокалови корички

Печена тиква с орехи и портокалови корички

25/12/2020
"Любимият десерт на всички времена - печена тиква с орехи, а този път и с портокалови корички за още по-прекрасен вкус и аромат"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • портокалови корички - от 1 бр. портокал
  • захар - 2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
  • орехи - шепа
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си много добре тиквата и изчистваме от семето.

Тъй като цигулката в горната си част е тънка, нарязваме кръгчета от нея.

Кората не я белим, но може и да се обели не пречи.

Нареждаме в тавата парчетата но предварително сме я посипали със захар самата тава.

Изсипваме чаша с вода и поставяме във фурната.

През това време в купичка си смесваме канелата с орехите и тънко нарязаните портокалови кори.

След като видим, че от тази страна се е изпекла тиквата, обръщаме от другата страна и поръсваме със сместа.

Поставяме отново във фурната и печем до желания загар.

Когато извадим печената тиква, поставяме я в чиния и отгоре поръсваме със карамела, който се е получил от водата и захарта.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Весели празници и на Вас!
1
0
Стоянка  Русенова
Благодаря!
1
0
Албена Атанасова
Портокалите деликатно нашепват за изискан вкус и празничен вид. Благодаря за идеята!
1
0
Стоянка  Русенова
Така е.Весели празници Албена.
1
0