Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се какаото, брашното и бакпулвера. Изсипват се портокаловите корички и се разбърква добре с лъжица. Пече се в правоъгълна тава на 180 градуса до суха клечка - около 30 минути.
Блатът се разполовява на 2 равни части и всяка част се разделя на още 2 блата. Получават се 4 тънки блата. Аз си ги режа с дълъг нож, но може и с конец.
Приготвяте си глазурата, като сложите на котлона млякото и захарта.Отнема около час и половина докато се сгъсти сместа.Бъркайте в началото през 3 4 мин, а в края постоянно за да не загори.Получава се карамелена смес със светлокафяв цвят.
Крем: В 100 мл мляко се разтваря пудингът и какаото, в останалото мляко се слага захарта и се оставя да заври. Добавя се разтвореният пудинг и се бърка до завиране. Добавяте коричките и разбърквате.
В поднос се слага единия блат, отгоре се полива с 1 част от горещия пудинг (който сте разделили на 3 части). Слага се втория блат и сладкото по избор се смесва с 2-рата част на пудинга и заливате блата. Следва 3 блат и пак само пудинг.
След като поставите най горния блат сиропирате с прясно мляко. Затопляте леко глазурата при непрекъснато бъркане и заливате отгоре.
Понеже глазурата започва да се втвърдява бързо, с конец разрязвате на 10 пасти и поръсвате с останалите портокалови корички. Оставя се в хладилник за 4-5 часа.