Начин на приготвяне
Измиваме си много добре тиквата и изчистваме от семето.
Тъй като цигулката в горната си част е тънка, нарязваме кръгчета от нея.
Кората не я белим, но може и да се обели не пречи.
Нареждаме в тавата парчетата но предварително сме я посипали със захар самата тава.
Изсипваме чаша с вода и поставяме във фурната.
През това време в купичка си смесваме канелата с орехите и тънко нарязаните портокалови кори.
След като видим, че от тази страна се е изпекла тиквата, обръщаме от другата страна и поръсваме със сместа.
Поставяме отново във фурната и печем до желания загар.
Когато извадим печената тиква, поставяме я в чиния и отгоре поръсваме със карамела, който се е получил от водата и захарта.
Коментари