Тиквеник с лешници

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
236
2k
810
682
26/12/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете суровата тиква. Разтопете краве маслото. Вземете два листа от точените кори. Намажете между двата листа с краве масло.

Поръсете с настъргана сурова тиква по цялата кора, след това поръсете и с натрошените лешници. Завийте на руло и поставете в кръгла тава, предварително намазана с масло.

Така продължете с всички кори. Накрая намажете тиквеника с лешници с останалото краве масло и изпечете на 170 градуса за 45-50 минути.

След като изстине, загрейте в съд водата и захарта до пълното им разтваряне, добавете ванилията.

Залейте готовия изпечен тиквеник с горещия сироп. Оставете да попие сиропа за поне 3 часа. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар