Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Празнични Хапчици Толумбици

Празнични Хапчици Толумбици

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Празнични Хапчици Толумбици
Снимка: Ваня Величкова
1 / 7
25/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
35
"Мини толумбички, които ще красят всяка празнична трапеза и ще заситят глада за сладко на всички около нея"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • За сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 600 г
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За мен Коледа носи усещане за захарен сироп, сладост, сочност. Любов и щастие в една малка хапка.

В дълбок съд сложих 200 мл вода, 1 с.л. захар, щипка сол и 100 мл олио.

Когато течността кипна добавих 250 г. брашно и свалих от котлона.

С дървена лъжица се избърква и се оставя да се охлади.

Към леко охладеното тесто се добавят едно по едно 4 яйца. В дълбок тоган се сипва олио.

В студеното олио се шприцоват толумбичките и се включва на умрена степен.

Хубаво изпържените толумбички се заливат топли със студен захарен сироп (или обратното).

За новата доза се оставя олиото да се охлади и се повтаря процедурата.

Весел празник и бъдете здрави, щастливи и много обичани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: