Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, прясното мляко, киселото мляко, в което сте разтворили амонячната сода и разбъркайте.
Добавете портокаловите корички, ванилията и пресятото брашно. Омесете твърдо тесто.
Ако е необходимо, добавете още брашно.
Завийте тестото с фолио и го оставете на студено за около 1 час.
От готовото тесто разточете дебела кора. Изрежете кръгчета и ги подредете в тава, застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна до златисто-кафеникав загар.
Готовите сладки охладете и слепете две по две с шипков мармалад.
Разтопете шоколада на водна баня, добавете олиото и разбъркайте.
Потопете сладките от едната страна в шоколадова глазура. Подредете ги в поднос и гарнирайте с разбита сметана, фонданови листенца и желатинови топчета.