Празнични шоколадки

Празнични шоколадки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30
"Шоколадки за всички шоколюбители, които знаят как да празнуват"

Необходими Продукти

  • За сладките
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • прясно мляко - 4 к.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 к.ч.
  • олио - 4 к.ч.
  • портокалови корички
  • ванилия
  • За гарниране
  • сметана
  • шоколад - 100 г
  • фонданови листенца
  • желатинови топчета
  • олио - 1 с.л.
  • шипков мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, прясното мляко, киселото мляко, в което сте разтворили амонячната сода и разбъркайте.

Добавете портокаловите корички, ванилията и пресятото брашно. Омесете твърдо тесто.

Ако е необходимо, добавете още брашно.

Завийте тестото с фолио и го оставете на студено за около 1 час.

От готовото тесто разточете дебела кора. Изрежете кръгчета и ги подредете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна до златисто-кафеникав загар.

Готовите сладки охладете и слепете две по две с шипков мармалад.

Разтопете шоколада на водна баня, добавете олиото и разбъркайте.

Потопете сладките от едната страна в шоколадова глазура. Подредете ги в поднос и гарнирайте с разбита сметана, фонданови листенца и желатинови топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: