Начин на приготвяне
В купа смесвате брашното, бакпулвера и канелата. Правите кладенче и сипвате вътре останалите продукти.
Замесвате гладко тесто, което оставяте за половин час в хладилника за да се охлади, като предварително сте го увили във фолио.
След това го разделяте на топки. Всяка топка се разточва с точилка върху набрашнения плот на не много тънка кора и с дребни метални формички се изрязват сладки.
По желание може да украсите сладките преди печене с орехови ядки и да поръсите със захар.
Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене и се пекат на умерена температура - около 160 градуса на средна решетка и включен вентилатор до порозовяване (7-8 минути).
Коледните сладки се оставят да изстинат на равна повърхност, за да не се деформират.
Медените Коледни Сладки с Канела са готови.