Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Медени Коледни Сладки с Канела

Медени Коледни Сладки с Канела

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Медени Коледни Сладки с Канела
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
10
"Основната причина Дядо Коледа да идва и да носи подаръци са именно тези медени коледни сладки с канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. смляна (на пръчка)
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г меко
  • мед - 150 г (течен)
  • захар - 50 г
  • лимони - 1/2 бр., настърганата му кора
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвате брашното, бакпулвера и канелата. Правите кладенче и сипвате вътре останалите продукти.

Замесвате гладко тесто, което оставяте за половин час в хладилника за да се охлади, като предварително сте го увили във фолио.

След това го разделяте на топки. Всяка топка се разточва с точилка върху набрашнения плот на не много тънка кора и с дребни метални формички се изрязват сладки.

По желание може да украсите сладките преди печене с орехови ядки и да поръсите със захар.

Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене и се пекат на умерена температура - около 160 градуса на средна решетка и включен вентилатор до порозовяване (7-8 минути).

Коледните сладки се оставят да изстинат на равна повърхност, за да не се деформират.

Медените Коледни Сладки с Канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: