Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Слепени коледни сладки с конфитюр

Слепени коледни сладки с конфитюр

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k188
Слепени коледни сладки с конфитюр
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Най-добре да хапнете слепените сладки с конфитюр на следващия ден, за да поемат всички аромати и да омекнат леко от сладкото."

Необходими Продукти

  • конфитюр от смокини - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • банани - 1 бр.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бадемово брашно - 450 г
  • конфитюр - ваш любим
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва меко тесто.

Разточва се на кора с дебелина 2 см, изрязва се с формички и се пекат коледните сладки 20 минути в умерена фурна или до готовност - зависи от вашата печка.

Слепете коледни сладки с конфитюр.

Най-добре да хапнете слепените сладки на следващия ден, за да поемат всички аромати и да омекнат леко от сладкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: