Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с черно френско грозде

Пай с черно френско грозде

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пай с черно френско грозде1 / 2
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Обичате ли касис или така нареченото още френско черно грозде? А какво ще кажете да го включите в тази рецепта за пай - вкусът му придава един плодов завършек на този сладкиш"

Необходими Продукти

  • касис - 700 гр. френско черно грозде
  • стафиди - 70 гр.
  • извара - 200 гр.
  • брашно - 150 гр.
  • коняк - 2 к. ч.
  • бисквити - 150 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме почистеното френско грозде и накълцаните стафиди. Пресяваме отгоре захарта и поливаме с коняка. Покриваме и оставяме да престоят.

Междувременно приготвяме тесто за пай от брашното, настърганите бисквити и 1 яйце. Вземаме 2/3 от това тесто и покриваме леко намазаната с масло форма за торта, като правим висок кръг наоколо.

Плодовият сок разбъркваме със сухата по възможност прецедена извара. Прибавяме нишестето, 2 малки яйца и ако е необходимо още малко захар. Тази смес изсипваме върху пая. Отгоре нареждаме плод.

Останалото тесто навиваме на тънки рулца, които нареждаме като решетка върху плода. Така оформения плодов пай намазваме с останалото яйце и печем в умерено силна фурна.

Посипваме още веднъж със захар нашия пай с френско грозде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: