Начин на приготвяне
Смесваме почистеното френско грозде и накълцаните стафиди. Пресяваме отгоре захарта и поливаме с коняка. Покриваме и оставяме да престоят.
Междувременно приготвяме тесто за пай от брашното, настърганите бисквити и 1 яйце. Вземаме 2/3 от това тесто и покриваме леко намазаната с масло форма за торта, като правим висок кръг наоколо.
Плодовият сок разбъркваме със сухата по възможност прецедена извара. Прибавяме нишестето, 2 малки яйца и ако е необходимо още малко захар. Тази смес изсипваме върху пая. Отгоре нареждаме плод.
Останалото тесто навиваме на тънки рулца, които нареждаме като решетка върху плода. Така оформения плодов пай намазваме с останалото яйце и печем в умерено силна фурна.
Посипваме още веднъж със захар нашия пай с френско грозде.