Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кокосов пай с праскови и френско грозде

Кокосов пай с праскови и френско грозде

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кокосов пай с праскови и френско грозде1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • мед - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • За плънката
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
  • праскови - 5‐6 бр.
  • френско грозде - 200 г червено
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 200 г
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се нарязва на парченца и се стрива с брашното на трохи. Прибавят се медът, яйцето и канелата и се замесва меко тесто, което се завива в полиетиленова торбичка и се оставя за 1 час в хладилника.

След това тестото се разточва на кора и се слага в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, като се повдига по стените, така че да се получи висок ръб.

Набожда се с вилица на няколко места и се поръсва с кокосовите стърготини. Прасковите се попарват за кратко с вряла вода, обелват се и се почистват от костилките. Нарязват се на резенчета и се нареждат върху тестото.

Между тях се разпределя измитото и почистено френско грозде. Яйцата се разбиват със сметаната и захарта. Плодовете се заливат е тази смес и сладкишът се пече 20-25 минути в предварително загрята до 180°С фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: