Начин на приготвяне
Маслото се нарязва на парченца и се стрива с брашното на трохи. Прибавят се медът, яйцето и канелата и се замесва меко тесто, което се завива в полиетиленова торбичка и се оставя за 1 час в хладилника.
След това тестото се разточва на кора и се слага в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, като се повдига по стените, така че да се получи висок ръб.
Набожда се с вилица на няколко места и се поръсва с кокосовите стърготини. Прасковите се попарват за кратко с вряла вода, обелват се и се почистват от костилките. Нарязват се на резенчета и се нареждат върху тестото.
Между тях се разпределя измитото и почистено френско грозде. Яйцата се разбиват със сметаната и захарта. Плодовете се заливат е тази смес и сладкишът се пече 20-25 минути в предварително загрята до 180°С фурна.