Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пълнена пуйка с кисело зеле и ориз

Пълнена пуйка с кисело зеле и ориз

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пълнена пуйка с кисело зеле и ориз
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
8
"Истински празник е вкъщи, когато приготвим една такава пълнена пуйка"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • кисело зеле - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • олио
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката измиваме и почистваме. Вътрешностите запазваме.

В тиган си задушаваме лука, нарязаните на ситно дреболии, нарязаното на ситно зеле и ориза.

Добавяме черен и червен пипер. Готвим докато оризът стане прозрачен. С плънката пълним пуйката. Зашиваме я и слагаме в тава.

Намазваме я обилно с приготвена кашичка от разтопено масло, сол и червен пипер.

Краищата на бутчетата и крилцата увиваме с фолио.

Покриваме тавата с фолио и печем за около 2:30-3:00 часа. Накрая отнемаме фолиото и печем пуйката още малко.

Пълнената пуйка с кисело зеле и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: