Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пълнена пуйка с ориз, гъби и стафиди

Пълнена пуйка с ориз, гъби и стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пълнена пуйка с ориз, гъби и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Два дни не сме хапнали, за да можем да изядем цялата пълнена пуйка с ориз, гъби и стафиди и да не оставим дори кокалче за вас"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • масло - 75 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • стафиди - 70 г
  • магданоз - ½ връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, гъбите и морковите се нарязват и се задушават в маслото. Добавя се оризът, накиснатите стафиди и подправките. Сипва се една чаша топла вода.

Когато оризът поеме водата, се сваля от котлона. Със сместа се напълва пуйката, която е предварително натрита отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Зашива се и се намазва с мазнина. Пече се в гореща фурна, покрита с фолио. Малко преди изваждането, фолиото се маха, за да се получи хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: