Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пълнена пуйка със зеле на фурна

Пълнена пуйка със зеле на фурна

Пълнена пуйка със зеле на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Тази пуйка е сбъднала мечтата на всички пуйки - да се озове гола и в пикантна компания на топло място"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 800 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 150 г
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пуйката, като предварително сме премахнали вътрешностите. В тиган сипваме олио и добавяме нарязания на ситно лук.

Запазените дробчета от пуйката нарязваме на кубчета и добавяме към лука заедно с ориза, както и подправките джоджен, черен пипер и сол.

Всичко това задушаваме до момента, когато оризът стане прозрачен.

С готовата плънка пълним пуйката, като зашиваме със здрав конец. Нарязваме киселото зеле и го слагаме най-отдолу на тавата.

Поставяме пуйката в средата и печем във фурна която от начало включваме на най-силно, а след това на слаб огън, до пълна готовност на ястието.

При печенето пуйката трябва да се обърне поне 2 пъти, за да може да се изпече навсякъде равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: