Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Американска торта Крейзи кейк за Нова Година

Американска торта Крейзи кейк за Нова Година

Американска торта Крейзи кейк за Нова Година
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
29/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 320 г
  • захар - 280 г
  • какао - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 6/7 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • За глазура
  • какаова - 100 г глазура на прах
  • черен шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • За украса
  • шоколадови пръчици - 50 г
  • обикновени бисквити - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и какаото и разбъркайте.

Затоплете млякото и го добавете към сухите съставки. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Пригответе си форма за торта с диаметър 22 см, поставете хартия за печене и я намазнете.

Изсипете сместа за блтовете и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

След като е готов, извадете от фурната, минете по ръбовете с остър нож и внимателно откопчайте ринга.

Оставете леко да изстине и разрежете на три еднакви блата. Оставете да изстинат.

През това време пригответе крема за тортата, като загреете млякото и към него добавите останалите съставки без маслото, като бъркате непрекъснато. Щом се сгъсти, дръпнете от котлона, сложете маслото и оставете да се охлади.

В поднос поставете ринг и в него поставете първият блат за тортата. Намажете с крем и поставете втория. Сложете крем и накрая поставете и третия блат.

Оставете шоколадовата торта да се охлади за два часа в хладилник.

През това време пригответе глазурата за вашата торта. В касерола сложете шоколада, млякото и какаовата глазура на прах и бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.

Извадете вашата празнична торта от хладилника, внимателно махнете ринга и залейте с глазурата. Отгоре украсете с шоколадовите пръчици и натрошените бисквити.

Приберете тортата Крейзи кейк отново в хладилника и оставете да стяга за няколко часа, а най-добре и за цяла нощ!

Много върви с шампанско! Наздраве и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: