Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и какаото и разбъркайте.
Затоплете млякото и го добавете към сухите съставки. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Пригответе си форма за торта с диаметър 22 см, поставете хартия за печене и я намазнете.
Изсипете сместа за блтовете и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
След като е готов, извадете от фурната, минете по ръбовете с остър нож и внимателно откопчайте ринга.
Оставете леко да изстине и разрежете на три еднакви блата. Оставете да изстинат.
През това време пригответе крема за тортата, като загреете млякото и към него добавите останалите съставки без маслото, като бъркате непрекъснато. Щом се сгъсти, дръпнете от котлона, сложете маслото и оставете да се охлади.
В поднос поставете ринг и в него поставете първият блат за тортата. Намажете с крем и поставете втория. Сложете крем и накрая поставете и третия блат.
Оставете шоколадовата торта да се охлади за два часа в хладилник.
През това време пригответе глазурата за вашата торта. В касерола сложете шоколада, млякото и какаовата глазура на прах и бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.
Извадете вашата празнична торта от хладилника, внимателно махнете ринга и залейте с глазурата. Отгоре украсете с шоколадовите пръчици и натрошените бисквити.
Приберете тортата Крейзи кейк отново в хладилника и оставете да стяга за няколко часа, а най-добре и за цяла нощ!
Много върви с шампанско! Наздраве и да ви е сладко!