Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта за Нова Година

Торта за Нова Година

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Торта за Нова Година1 / 2
31/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Традицията повелява трапезата за Нова година да е богата, а ние вярваме, че трябва и да е много вкусна, затова ето и нашето предложение за десерт"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 8 броя
  • захар - 9 с.л.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • брашно - 6 с.л.
  • есенция - 1 ампула ромова
  • За крема
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 пакетчета краве (по 125 г)
  • кафе - 2 - 3 ч.л. нес
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • ядки - 150 - 200 г за украса, смлени и цели
  • за шоколадовия крем
  • шоколад - 100 г млечен или черен
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • есенция - ампула ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете орехите, брашното и есенцията. Така приготвената смес се сипва в тава с хартия за печене и се изпича в предварително загряна фурна на 160-180 градуса. Изпеченият и изстинал блат разрежете на 2 части.

За крема на слаб котлона разбивайте яйцата и захарта. Когато захарта се стопи, започнете да я добавяте лъжица по лъжица към предварително разбитото масло и бъркайте с дървена лъжица. Накрая добавете разтвореното в съвсем малко гореща вода кафе - може да използвате и пакетче 3 в 1 или сладко какао.

Сварете захарния сироп и сиропирайте блатовете на тортата. Намажете едната половина обилно с крем, сложете отгоре втория блат и намажете цялата торта с крем, като запазите малко за украсата. Шприцовайте от крема по периферията на тортата малки розички или други орнаменти. Сложете на студено за 1 час.

Разтопете млечния шоколад с маслото и ромовата есенция, 1 с.л. мляко и бъркайте, докато се охлади. Преди да започне да се стяга залейте внимателно върху тортата. Розичките ще попречат шоколадът да се разтече.

Отстрани украсете тортата със смлени орехи, а отгоре направете украса от ядки по ваш вкус. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
44
31
21
10
Дай твоята оценка: