Бърз ябълков щрудел

Моника ТраяноваМоника Траянова
Чирак
39
201
140
38
30/12/2020
"Толкова е бърз този ябълков щрудел, че докато се обърнете и тавата ще бъде празна"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 101
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата283
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

В отделен съд вземате и отцеждате ябълките, като ги пресовате с ръце. Сипете захарта орехите и канелата към отцедените ябълки.

Разтапяте маслото. Вземате пакета с кори и го разрязвате през средата.

Намазвате една кора с масло слагате от плънката в долния край, като се оставя място в двата края.

Хващате единия край и го поставяте към центъра плътно до плънката същото и с другия край и навивате на пурички.

Наредете лесните щрудели върху хартия за печене в тава и намажете отгоре с масло.

Печете в загрята фурна на 180 гр за 30 мин до златист загар.

Поръсете бързия ябълков щрудел с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар