Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Пълнени масленки с мармалад

Пълнени масленки с мармалад

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44261159289
Пълнени масленки с мармалад
Снимка: Моника Манчева
1 / 9
01/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Не какви да е маслени, а пълнени с мармалад - разграбват се веднага от чинията"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • свинска мас - 200 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 3 пакетчета
  • мармалад - гъст, за да не се разтече
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маста и захарта и разбъркайте с миксер за около 3-4 мин.

Добавете 1 по 1 яйцата, като разбивате непрекъснато. Към брашното добавете бакпулвера и 2 от ванилиите.

Започнете да добавяте брашното, като го пресявате и бъркате с лъжица. След това на набрашнен плот го месете с останалото брашно.

Разделете тестото на 3 части и всяка част разточете на набрашнен плот с набрашнена точилка. Кората ви да е около 3 милиметра - може и по тънка.

Режете ленти с дебелина 6 - 7 см и от тях квадрати. Можете да направите и по-малки квадрати. Изрязаното тесто добавете към следващата част.

Размесете хубаво и разточете следващата кора. Квадратите пълнете с мармалад, но не до края. Навийте на руло. Края го затиснете, за да не се разлее.

Печете вкусните масленки на загрята фурна на 180°C в тава с хартия за печене за 10 мин на средно ниво. Оставяйте разстояние между пуричките.

Докато са още горещи, ги прехвърлете в поднос и можете веднага да ги поръсите със смесена с ванилия пудра захар или да изчакате да изстинат пълнените масленки с мармалад преди това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: