Начин на приготвяне
Натрошаваме козето сирене в купичка. Почистваме и нарязваме на кубчета чушките и ги разбъркваме в отделна купичка.
В друг съд разбъркваме содата с киселото мляко, оставяме да шупне, след това прибавяме яйцата и разбиваме.
На дъното на намазнена и набрашнена тава поставяме 1-2 кори, за да го покрият.
Разнасяме равномерно 1-2 с.л. лъжици от яйчената смес, поръсваме с чушки и козе сирене, накапваме шарлан.
Покриваме с един слой кори и повтаряме стъпките.
Последната плънка закриваме отново с един слой кори.
Междувременно загряваме фурната на 200 градуса.
Разрязваме баницата на парчета с желаната форма, поръсваме с шарлан и заливаме с останалата част от яйчената смес, като я разнасяме равномерно.
Разрязваме отново на парчетата шарена баница с козе сирене, за да навлезе сместа между тях.
Печем до готовност.