Начин на приготвяне
Взимаме си яйцата и слагаме в купа и ги разбиваме с вилица. Вътре слагаме олиото и разбъркваме.
В киселото мляко слагаме содата да шупне. После и нея слагаме вътре и разбъркваме много добре.
В чиния настъргваме кашкавала. Сиренето го натрошаваме в чиния.
Намазваме тавата, в която ще правим баницата. Намачкваме си две-три кори и ги слагаме рошави наредени една до друга. С голяма лъжица за сервиране или малко черпаче слагаме равномерно отгоре. После слагаме част от сиренето.
Редим пак две-три намачкани кори рошави една до друга. Слагаме от кашата върху тях и сирене и така, докато свършат. Корите като брой, които редим, зависят от диаметъра на тавичката.
Най-накрая слагаме ½ кора колкото да покрие най-отгоре всичко.
Печем в загрята на 180 градуса фурна. Малко преди да стане готова баничката, я поръсваме с кашкавала и допичаме.
Покриваме с кърпа да се задуши. Режем на четири части и хапваме с айран.
Да ви е сладко!