Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бърза бисквитена торта с ягодово нишесте

Бърза бисквитена торта с ягодово нишесте

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Бърза бисквитена торта с ягодово нишесте
Снимка: Моника Манчева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Хапва ви се тортичка - имаме бърза идея за бисквитена с ягодово нишесте"

Необходими Продукти

  • ягодово нишесте - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • бисквити - 300 г
  • прясно мляко - 1 л
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете ягодовите нишестета заедно със захарта и 400 мл от прясното мляко.

Останалото мляко сложете да се вари и когато заври, намалете котлона на среден огън и прибавете сместа, като непрекъснато разбърквате до сгъстяване.

Вземете бисквитите и ги смелете в чопър. Може да добавите и малко орехи. С лъжица разпределете от бисквитите върху форма с падащо дъно.

Вдигнете я във въздуха и с ръка блъснете няколко пъти отдолу, за да се разпредели равномерно. Загладете с лъжица.

Сложете част от крема много внимателно върху бисквитите.

Не прибързвайте, сложете достатъчно крем, преди да загладете.

Отгоре поръсете с бисквити и с ръце леко притеснете.

След това повторете - крем, бисквити и завършете с крем вкусната бисквитена торта.

Върху него поръсете със смлени орехи, за да завършите бързата бисквитена торта с ягодово нишесте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: