Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пържени Филийки»Дебели пържени филийки с мас

Дебели пържени филийки с мас

Дебели пържени филийки с мас
Снимка: Таня Тодорова - Матеева
1 / 4
03/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Нещо по-хубаво от пържените филийки са единствено дебелите пържени филийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • хляб - филии
  • мас - 2 с.л. разтопена
  • брашно - 5 или 6 с.л.
  • мас - за пърженето
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцето със щипка сол, прибавяме две лъжици прясно мляко.

Продължаваме с разбиването и прибавяме киселото мляко с гасената сода в него, двете лъжици стопена мас и бъркане.

Прибавяме брашното и след като се уеднакви, се топят филийките хляб.

Ние не ядем бял хляб - в случая използвах пълнозърнест със семена.

Пържим с мас и олио пържените филийки.

Готовите дебели пържени филийки с мас се хапват в компанията на сирене, мед и сладко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: