Начин на приготвяне
Обелете лука и домата, нарежете ги на едро. Измийте стръка селъри (без листа) и го наситнете.
Смелете зеленчуците в блендер, след което ги задушете в олиото с малко сол за около 5 минути. Към тях добавете и моркова на ситни кубченца.
Патешките сърца цепнете през средата, за да премахнете всички кръвоносни съдове.
Нарежете на парченца дреболиите и ги измийте старателно. Добавете ги към зеленчуците и запържете всичко заедно. Налейте вода - около 2 литра.
Прибавете накълцаните листа магданоз и селъри, варете супата под капак докато дреболиите напълно омекват. Долейте вода, когато нивото й намалее.
Прибавете фидето към патешката супа и гответе 4-5 минути. За още повече аромат, може да добавите към супата патешка мас.
Свалете от котлона и оставете температура на супата да спадне. Застройте я с разбитито яйце с кисело млкяо и сол. Темперирайте внимателно, за да не се пресече.
Разпределете в купички и всяка порция поръсете с пресен магданоз и свежо смлян черен пипер.
Патешката супа с дреболии и фиде е готова.