Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Патешка супа с дреболии и фиде

Патешка супа с дреболии и фиде

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Патешка супа с дреболии и фиде
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Патешка супа с дреболии - колкото привлекателна изглежда на външен вид, толкова е и вкусна"

Необходими Продукти

  • патешки дреболии - 300 г воденички и сърца
  • лук - 1 средна глава
  • целина - 1 голям стрък, селъри + част от листата
  • моркови - 1 голям
  • яйца - 1 брой
  • домати - 1 добре узрял
  • олио - 60 мл
  • патешка мас - 1 - 2 с.л. (по желание)
  • магданоз - 2 стръка
  • фиде - 2 пълни шепи
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • черен пипер - за поръсване при сервиране
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и домата, нарежете ги на едро. Измийте стръка селъри (без листа) и го наситнете.

Смелете зеленчуците в блендер, след което ги задушете в олиото с малко сол за около 5 минути. Към тях добавете и моркова на ситни кубченца.

Патешките сърца цепнете през средата, за да премахнете всички кръвоносни съдове.

Нарежете на парченца дреболиите и ги измийте старателно. Добавете ги към зеленчуците и запържете всичко заедно. Налейте вода - около 2 литра.

Прибавете накълцаните листа магданоз и селъри, варете супата под капак докато дреболиите напълно омекват. Долейте вода, когато нивото й намалее.

Прибавете фидето към патешката супа и гответе 4-5 минути. За още повече аромат, може да добавите към супата патешка мас.

Свалете от котлона и оставете температура на супата да спадне. Застройте я с разбитито яйце с кисело млкяо и сол. Темперирайте внимателно, за да не се пресече.

Разпределете в купички и всяка порция поръсете с пресен магданоз и свежо смлян черен пипер.

Патешката супа с дреболии и фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: