Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме бутчето и поставяме в подсолена вода и оставяме да се варят.
След като са готови, прецеждаме бульона.
Месото го накъсваме.
Връщаме бульон в дълбока тенджера и поставяме на котлона.
Можем да сложим олио, въпреки че бульонът е достатъчно мазен.
Морковите почистваме, както и лука, нарязваме на кубчета и поставяме в бульона.
Обелваме си картофите и тях нарязваме на кубчета и тях поставяме, като оставяме да се вари всичко това до полуготовност.
Овкусяваме със сол и домашна пикантина.
Към края на варенето на патешката супа ги слагаме заедно с накъсаното патешко месо и фидето с нарязания на дребно магданоз.
Варим до готовност патешката супа с картофи и фиде.