Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пастет»Фин крем от гъши дроб

Фин крем от гъши дроб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фин крем от гъши дроб
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Деликатес, с който ще изумите всички гости - крем от гъши дроб, който може да се сервира с домашни брускети"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 150 г суров
  • сметана - 200 мл 35% масленост
  • вино - 50 мл десертно, сладко
  • желатин - 2 листа, 4 г
  • черен пипер - 2 щипки, фино смлян
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • зрънца от нар - за украса
  • препечени филийки - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сладкото вино и го редуцирайте почти на половина.

Ако нямате десертно вино, използвайте обикновено бяло или червено сухо вино с лъжица захар.

Сипете редуцирания алкохол в блендер и при него сложете гъшия дроб на парчета, почистен от жиличките. Смелете до гладкост.

Сипете сметаната, солта, черен пипер и разбъркайте добре.

Загрейте сместа до 90 градуса и бъркайте 10 минути. През това време си хидратирайте желатина в студена вода.

Дръпнете съда от огъня и сложете отцедения от водата желатин.

Хубаво разбъркайте и налейте в 4 малки или 2 по-големи купички.

Когато гъшият пастет изстине, приберете в хладилник да стегне, като всяка чашка покриете със стреч фолио.

Поднесете този разкошен и деликатен крем, украсен със зрънца от нар и акомпаниран с препечени филийки.

Може да се консумира като пастет и да бъде сервиран за специални случаи.

Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: