Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Сипете към тях захарта, кокосовите стърготини, свинската мас, прясното мляко, ваниловата захар и цитрусовите корички - фино настъргани и без бели части.
Разбъркайте с миксер с приставки за тесто или в блендер, тъй като тестото се получава по-рядко, за шприц.
Напълнете в пош с къдрав или назъбен накрайник, за да извиете с него коледни гевречета или снежинки.
Шприцовайте на малко разстояние една от друга шприц сладките в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на 180°C в предварително загрята фурна 15-20 минути, в зависимост от големината и дебелината им.
Ще се ориентирате най-лесно по зачервените крайчета и неустоимият аромат, който ще се разнесе из вашата кухня.
Когато коледните шприц сладки изстинат, декорирайте ги по ваш вкус или поръсете с пудра захар.
Рецептата е за 1 доза, така че ако желаете повече сладки, си увеличете двойно или повече продуктите за две или повече тави.