Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Обикновен кекс без яйца

Обикновен кекс без яйца

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Обикновен кекс без яйца
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1
  • какао - 1 - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. хлебна
  • канела - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно със содата. Добавят се киселото мляко, захарта, какаото и канелата и се разбърква, докато стане еднородна смес.

Изсипва се в намазнена тавичка или форма за кекс и се пече във фурна на 180-190 градуса до готовност.

Преди да се сервира, може да се поръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: