Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Спаначник с царевично брашно

Спаначник с царевично брашно

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Спаначник с царевично брашно
Снимка: Албена
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Любим на цялото семейство спаначник, който трудно може да бъде изместен от първото място"

Необходими Продукти

  • спанак - 800 г
  • кори за баница - 8 бр. готови
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • сол - щипка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширате и изцеждате спанака много добре от водата.

В купа разбивате яйцата, олиото, киселото мляко, бакпулвер и царевичното брашно.

Добавяте натрошеното сирене и изцедения спанак и разбърквате добре.

В намаслена тавичка слагате 2 кори, ако е по-малка тавата, подгъвате краищата на корите.

Отгоре сипвате 1/3 от плънката и разнасят навсякъде равномерно.

Слагате пак две кори, пак плънка, отново ред кори и ред плънка.

Завършвате спаначника с ред кори, които намазвате с олио и поръсвате със сусам.

Печете на загрята на 180 градуса фурна около 30 минути или до готовност.

Сервирайте спаначника с царевично брашно с чаша айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: