Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Паниран кашкавал с царевично брашно и шафран

Паниран кашкавал с царевично брашно и шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2051k7306
Паниран кашкавал с царевично брашно и шафран
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Панираният кашкавал с царевично брашно и шафран сервирайте със свежа салата и се наслаждавайте на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • шафран - 1 щ.
  • галета - 1/2 ч.ч. по желание
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на правоъгълни парчета с дебелина около 1 см.

Оставете ги във фризера за поне един час. Така кашкавалените парчета ще са по-стегнати и няма да се разтопят лесно при пържене.

Смесете царевичното брашно и пшеничното брашно в една купа.

Разбийте яйцата в отделна купа. Добавете щипка шафран, сол и черен пипер към яйцата и разбъркайте добре.

Ако използвате галета, сложете я в трета купа.

Оваляйте всяко парче кашкавал първо в брашнената смес.

След това го потопете в яйчената смес с шафран.

По желание, повторете процедурата и оваляйте парчетата в галета за допълнителна хрупкавост.

Загрейте достатъчно олио в тиган на средно висока температура. Изпържете кашкавала до златисто от двете страни около 2 минути на страна.

Поставете готовите парчета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте горещ панирания кашкавал с царевично брашно и шафран със свежа гарнитура по избор, например салата или сос. Приятен апетит!

Вижте и полезни съвети при паниране на кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: