Начин на приготвяне
Нарежете кашкавала на правоъгълни парчета с дебелина около 1 см.
Оставете ги във фризера за поне един час. Така кашкавалените парчета ще са по-стегнати и няма да се разтопят лесно при пържене.
Смесете царевичното брашно и пшеничното брашно в една купа.
Разбийте яйцата в отделна купа. Добавете щипка шафран, сол и черен пипер към яйцата и разбъркайте добре.
Ако използвате галета, сложете я в трета купа.
Оваляйте всяко парче кашкавал първо в брашнената смес.
След това го потопете в яйчената смес с шафран.
По желание, повторете процедурата и оваляйте парчетата в галета за допълнителна хрупкавост.
Загрейте достатъчно олио в тиган на средно висока температура. Изпържете кашкавала до златисто от двете страни около 2 минути на страна.
Поставете готовите парчета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте горещ панирания кашкавал с царевично брашно и шафран със свежа гарнитура по избор, например салата или сос. Приятен апетит!
Вижте и полезни съвети при паниране на кашкавал.