Начин на приготвяне
В купа се смесват пресятото брашно, солта и бакпулвера.
В друга купа се смесват яйцата, ванилията и захарта. Бият се с миксер докато се увеличи обемът им.
Към яйчената смес постепенно се добавя брашното, като се бърка с шпатула. След това се прибавят киселото мляко и олиото и продължава да се бърка с шпатула. Сместа трябва да бъде гладка, но пухкава.
Сместа се изсипва в тавичка покрита с хартия за печене. Пече се на предварително загрята фурна на 180 ° за 4 минути докато се образува коричка.
Изважда се от фурната и отгоре се нареждат почистените и измити кайсии на половинки.
Пълнят се със сладко и сладкишът се връща отново във фурната. Пече се още 30-40 мин, като се проверява готовността му с клечка.
Когато е изпечен се оставя да се охлади. По желание плодовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Богатият плодов сладкиш с кайсии е готов.