Начин на приготвяне
Фурна - 170-180 градуса; Тортена форма диаметър около 24 см, покрита с хартия (включително и бордът ѝ).
С миксер на висока скорост се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се пюрето от кайсии, след това на три пъти брашното с бакпулвера, а след това и мекото масло. Добавя се и ванилията. Разбива се на ниска скорост на миксера, само докато се обединят съставките.
Сместа се изсипва в тортената форма, като се отделят около 2 до 3 с л. от тестото.
Заравнява се с шпатула. Отгоре се подреждат резенчета кайсии, а между тях се поставят половинки с череши.
Към отделената смес се добавят около 2 с.л. хладка вода, разбърква се с лъжичка и се покапва върху плодовете. Не е необходимо да се покрива изцяло.
Пече се на 180 -170 градуса около 30-40 мин или до суха клечка.
Плодовият сладкиш се изважда от фурната и след 10 минути се отстранява бордът и се отваря хартията, за да не се овлажни.
Напълно изстинал се поръсва с пудра захар.
Сладкишът с кайсии и череши е много вкусен.
Източник: Кулинарен блог Ани Шакарян