Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и свареното кафе. Добавя се кисело мляко и олио, накрая ванилията и пресято брашно с бакпулвера.
Разбърква се кексова смес, отделя се 1 ч.ч. и се добавя в нея какаото, като се разбърква да се получи равномерен цвят.
Кайсиите се нарязват на тънки парченца. В намасена тавичка 24 см сипваме половината бяла смес, отгоре нареждаме парчета кайсии, заливаме с кафява смес, кайсии и покриваме с останалото бяло тесто.
Поръсва се с кристална захар и смлени орехи.
Печем в загрята фурна 180 °C до суха клечка и обръщаме в чиния.
Разбива се заквасена сметана с пудра захар и шоколад. С лъжица се намазва отгоре сладкишът и оставяме за една нощ в хладилника да стегне.
Преди сервиране се украсява на ленти с орехи, гриляж и шоколадови пръчици.
След като престои, става невероятен плодов сладкиш!
Сладкишът с кайсии и какао е готов.