Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Роза със сирене

Питка Роза със сирене

Питка Роза със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Отправете комплименти към всички гости, поднасяйки питка Роза на трапезата"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 60 мл
  • масло - 60 г
  • яйце - 1 Бр.
  • сол - 1 с.л
  • захар - 3 с.л
  • суха мая - 10 г
  • За плънката
  • сирене - 100 - 150 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. В съда правим кладенче в него поставяме сухата мая, счупваме яйцето.

Добавяме захарта и солта, олиото и маслото и прясното мляко, което трябва да бъде леко затоплено. И започваме да смесваме всички продукти.

Тестото, което ще получите, трябва да е меко, да не ви залепва. Поставяме тестото в намазнен с олио съд да втаса около час/час и половина на топло.

След като тестото е готово, го разделяме на топки, които разточваме на малки питки.

Мажем с разтопеното масло и добавяме сиренето и оформяме като разрязваме на четири.

Редим в тава и печем питката на 180 градуса около 25 минути.

Питката Роза със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: