Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пикантна червена леща с булгур и наденички

Пикантна червена леща с булгур и наденички

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пикантна червена леща с булгур и наденички
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Едва ли ще се нахраните с постно ястие, затова сме прибавили наденички към червената леща и се получи страхотно"

Необходими Продукти

  • червена леща - 2/3 ч.ч.
  • булгур - 2/3 ч.ч.
  • праз - 1/2 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • вода - 1. 3 л. гореща
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л. с връх
  • къри - 1 ч.л. с връх
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • наденички - 2 - 4 бр. с подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, чушката и морковите и ги запържете за 2-3 минути в олиото (в дълбока тенджера).

Добавете булгура и лещата и запържете за още минутка. Залейте с горещата вода, овкусете с подправките и оставете на среден огън за около 25 мин. или до готовност.

Наденичките разрежете и запечете двустранно в грил тиган с малко мазнина.

Поднесете с люто чушле.

Пикантната червена леща с булгур и наденички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: