Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Веган кюфтета от червена леща и булгур

Веган кюфтета от червена леща и булгур

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Веган кюфтета от червена леща и булгур
Снимка: Juliya
1 / 3
02/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сервирайте веган кюфтетата от червена леща и булгур с веган майонеза - много са вкусни"

Необходими Продукти

  • червена леща - 150 г
  • булгур - 30 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1 ч.л. (или 1 връзка)
  • червен лук - 1 глава
  • олио - около 50 мл
  • овесени ядки - 4 с.л. (фини)
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета - около 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата и булгура в подсолена вода.

Запържваме в 1 с.л. олио нарязания на ситно лук, добавяме чесъна, кърито и магданоза и разбъркваме.

Смесваме отцедените булгур и леща, лучената смес, овесените ядки (може да ги смелите в кафемелачка), червения пипер, сол и черен пипер на вкус.

От сместа правим малки сплескани зеленчукови кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в олио до златисто от двете страни.

Сервирайте веган кюфтетата от червена леща и булгур с веган майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: