gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Пролетна гръцка мусака

Пролетна гръцка мусака

Пролетна гръцка мусака
Снимка: Десислава Антова
1 / 2
08/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите, патладжана, тиквичките, морковите на кръгчета.

Лука запържваме в мазнина, добавяме каймата и подправките, след като се запържи каймата прибавяме доматения сос.

Приготвяме сос бешамел: Разтопяваме маслото, добавяме лъжиците брашно, доливаме мляко и бъркаме постоянно, за да не се получат бучки. Добавяме индийско орехче, сол.

Сост не трябва да е много гъст или рядък.

В тава редим един ред картофи, заливаме със сосовете, един ред тиквички, заливаме със сосовете, един ред патладжан, заливаме със сосовете и така до края.

Слагаме да се пече на 180 градуса предврително загрята фурна.

10 минути преди да е готова мусаката, настъргваме кашкавал и връщаме до готовност на кашкавала.

След като е готова нареждаме отгоре кръгчета домат.

Пролетната гръцка мусака е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: