Начин на приготвяне
Нарязваме картофите, патладжана, тиквичките, морковите на кръгчета.
Лука запържваме в мазнина, добавяме каймата и подправките, след като се запържи каймата прибавяме доматения сос.
Приготвяме сос бешамел: Разтопяваме маслото, добавяме лъжиците брашно, доливаме мляко и бъркаме постоянно, за да не се получат бучки. Добавяме индийско орехче, сол.
Сост не трябва да е много гъст или рядък.
В тава редим един ред картофи, заливаме със сосовете, един ред тиквички, заливаме със сосовете, един ред патладжан, заливаме със сосовете и така до края.
Слагаме да се пече на 180 градуса предврително загрята фурна.
10 минути преди да е готова мусаката, настъргваме кашкавал и връщаме до готовност на кашкавала.
След като е готова нареждаме отгоре кръгчета домат.
Пролетната гръцка мусака е готова.