Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Костенурки от кайма и кренвирши

Костенурки от кайма и кренвирши

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Костенурки от кайма и кренвирши2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кренвирши - 2 бр.
  • кайма - 400 г (свинска)
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • пармезан - 20 г
  • кимион - щипка
  • черен пипер - щипка
  • хляб - 1 филика
  • магданоз - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 4 зърна
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат каймата, яйцето, киселото мляко, хляба (намокрен), щипка магданоз, щипка кимион, щипка черен пипер, сол на вкус и настъргания пармезан. Омесваме добре.

След това оформяме кюфтенца.

Кренвиршите се нарязват, така че да оформим костенурки, а черния пипер на зърна го използваме за очи. Оформените костенурки ги поставяме в тавичка, предварително намазнена с олио.

Печем във фурна на 180 градуса за 20 минути. След това изваждаме и настъргваме кашкавал. Оставяме да се запече.

Костенурките от кайма и кренвирши са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: