Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пурички»Бейби пурички с лапад и кашкавал

Бейби пурички с лапад и кашкавал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бейби пурички с лапад и кашкавал4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Черпим с много специални пурички с лапад и кашкавал - ще си вземете ли"

Необходими Продукти

  • турски кори - 1 пакет (триъгълни)
  • лапад - 1 връзка (~ 200 г)
  • праз лук - 1 стрък
  • яйца - 3 бр.
  • майонеза - 200 г
  • кашкавал - 400 г
  • сол
  • куркума
  • олио - 4 с.л. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада и праза и ги нарежете на дребно. Задушете ги в олиото за 2-3 мин. Овкусете с подправките и снемете от огъня.

Разбийте яйцата и добавете към тях майонезата и (предварително нарязан на малки кубченца) кашкавала. Прехвърлете лапада към тази смес.

Вземете 1 кора и сложете в основата й 1 с.л. от пълнежа. Навийте на пуричка (докато навивате, подпъхвайте двата края за да се затвори добре).

Повторете до изчерпване на корите.

Подреждайте в тавичка намазана с олио.Заделете 2-3 с.л. пълнеж и го разпределете върху пуричките.

Печете около 20 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Бейби пуричките с лапад и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: