Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Класически домашен пастет в терин

Класически домашен пастет в терин

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Класически домашен пастет в терин
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Ето как се прави класически домашен пастет - лесно е, когато имате рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата почистваме от ципите, измиваме и подсушаваме.

Лука и чесъна почистваме и нарязваме на ситно.

В тиган си загряваме масло и добавяме нарязаните лук и чесън и ги задушаваме, след това добавяме дробчетата и ги пържим до златисто.

Отнемаме от котлона да се охладят.

Поставяме в блендер свареното прясно мляко, охладените дробчета и подправките.

Блендираме до гладък пастет.

Поставяме в терин, покриваме с опаковъчно фолио и съхраняваме в хладилник.

Класическият домашен пастет в терин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: