Класически брецели

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Класически брецели
Снимка: Ники
1 / 6
09/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Хрупайте на воля класически брецели - от домашното по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 40 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 260 мл хладка
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • За разтвора
  • вода - 1.5 л
  • сода за хляб - 60 г
  • едра сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята смесваме със захарта и малко вода в купа, оставяме да шупне.

В купа слагаме пресятото брашно, разтопеното масло, солта, шупналата мая и останалата вода. Омесваме си меко тесто, което месим около 10 минути. Оставяме го да втаса.

В тенджера си слагаме водата и содата за разтвора да кипне.

Втасалото тесто разделяме на равни части и оформяме брецелите.

Всеки потапяме във врящата вода за 5 секунди и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втасат и поръсваме с едра сол.

Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Класическите брецели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни се получиха!
Добавих и мои снимки.
Пекох на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20мин!
15.02.2023 20:12