Начин на приготвяне
В голяма купа счупете яйцата. Активирайте содата в киселото мляко. Изчакайте да шупне.
Сложете всички продукти при яйцата и разбъркайте добре с дървена лъжица.
Застелете тавичката с хартия за печене. С помощта на две лъжици гребете и сипвайте от сместа. Сплескайте отгоре леко.
Поставете по бучка масло върху всяка една от малките питки.
Слагайте ги на разстояние, защото се надуват.
Печете содените питки в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до готовност.
Вашите Добруджанки са готви. Сервирате за закуска с чаша айрян или чай.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за добруджанки или нашите кифлички със сирене.
Коментари