Начин на приготвяне
Маята смесваме със захарта и малко вода в купа, оставяме да шупне.
В купа слагаме пресятото брашно, разтопеното масло, солта, шупналата мая и останалата вода. Омесваме си меко тесто, което месим около 10 минути. Оставяме го да втаса.
В тенджера си слагаме водата и содата за разтвора да кипне.
Втасалото тесто разделяме на равни части и оформяме брецелите.
Всеки потапяме във врящата вода за 5 секунди и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втасат и поръсваме с едра сол.
Печем в предварително загрята фурна до готовност.
Класическите брецели са готови.
Коментари
Добавих и мои снимки.
Пекох на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20мин!