Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Каши»Бебешка пилешка каша

Бебешка пилешка каша

NADEJDANADEJDA
Новак
25
Бебешка пилешка каша
Снимка: NADEJDA
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 пеперуда
  • чушки - 4 половинки (от фризера)
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1/4
  • грах - по желание
  • магданоз
  • зелен лук - за мирис и вкус по желание
  • масло - 3 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - около 200 мл (сварена розова Девин)
  • сухари - 1 - 2 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиване и нарязване пеперудата на кубчета.

Тиквичката е измита и нарязана на кръгчета. Кръгчетата с дебелина 3 см. Всичко друго само го добавяте. Морковът ми е пресен измит и обелен, но цял в тенджерата, както и другите зеленчуци.

Сваряваме. Аз го правя с чешмяна вода, покривам зеленчуците. И сваряваме около 30-40 мин, като със зеления лук 2 щипки и магданоз може и с дръжките.

Като обираме мръсното от кръвта на пилето на повърхността на водата на 15-20 мин.

Ястието за бебе вече е сварено и го съхраняваме до 3 дни в хладилника с бульона цялото.

Някои може по друг начин да го съхраняват и във фризера, но водата използвам от бульона.

Вземате друг чист малък бебешки съд за котлон. Маслото слагаме и изсипваме брашното. Разреждаме с вода. Добавяме 1 стиска зелен лук още. Оставяме да заври с продължително бъркане без спиране. И разреждаме с вода още малко, за да можем да пюрираме зеленчуците.

Месото го раздробяваме с пръсти. Имам преса с дупки, на ръка ги смачквам и ги добавям към кашата, да са пюрирани.

Пилешката яхния ври на бавен огън.

Много пъстро изглежда и красиво бебешката каша - 1 1/2 бурканче от детска храна пълня за 3 ядения през 1.5 час.

И така 3 дена може да ядем бебешка пилешка каша - само правим отделно кашата всеки ден. Смачкваме и задушаваме за 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: