Начин на приготвяне
Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.
Пилешкият бульон се запазва. Преценете колко количество да сложите от него в ятието, за да не се получи кашата твърде рядка.
Бульонът се остава настрана.
Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.
В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото, да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.
Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.
Добавя се накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона пилешката яхния.
Накрая селска пилешка кашата се поръсва с магданоз.
Селската пилешка каша е готова.
Коментари