Мамината пилешка каша

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Мамината пилешка каша
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Рецепти за пилешка каша има стотици, но като мамината пилешка каша няма да намерите никъде"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 400 г сварено филе
  • олио - за запръжка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч., или бульон
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 малка глава
  • магданоз - за поръсване
  • брашно - около 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително свареното бяло пилешко месо се накъсва на конци.

В тенджерка се сипва олио да покрие дъното и се запържва брашното до златисто.

Прибавя се червеният пипер, разбърква се и се долива водата или бульон от свареното месо. Слага се пилешкото и се бърка, докато заври непрекъснато.

След не повече от 5 минути се отстранява от котлона.

В купа или хаванче се счуква чесънът с щипка сол и се прибавя към готовата каша.

Отгоре се наситнява пресният магданоз.

Мамината пилешка каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: